Blog #1

Daar is hij dan… mijn eerste blog! In deze blog wil ik jullie meenemen in de (rompslomp rondom de) start van mijn bedrijf.

Het begon eigenlijk jaren geleden al met het dromen over mijn eigen onderneming. Vast stond al dat het een winkel moest worden waarin ik baby- en kinderartikelen zou gaan verkopen. Ook wilde ik dat de producten die ik zou gaan verkopen zo duurzaam mogelijk zouden zijn. Het liefst was ik een stenen winkel begonnen, echter vond ik dat risico iets te groot, dus voor nu begonnen met een online winkel, maar zeg nooit nooit! Wie weet ben ik ooit, buiten de webshop, ook trotse eigenaar van een fysieke winkel 🙂

Drie zaken waren dus al beslist; het werd een webshop(1)  in duurzame(2)  baby-en kinderartikelen(3). Maar hoe nu verder? Zonder enige kennis of ervaring in de ondernemerswereld was ik (eerlijk is eerlijk) een beetje naief over wat er allemaal bij kwam kijken. Ik ben al snel begonnen met inlezen over het starten van een webshop. 

Ik kwam allemaal termen en afkortingen tegen waar ik werkelijk nog nooit van had gehoord. Google werd mijn beste vriend. SEO? Wat is dat? Hosting, templates, pluginns, noem maar op. En dan heb ik het nog niet over de belastingdienst gehad… De moed zakte me soms wel een beetje in de schoenen, maar dit is wat ik wilde, dus hoppakee, doorgaan en blijven inlezen! Dit deed ik in afwachting van mijn afspraak bij de Kamer van Koophandel. 

Deze afspraak had ik begin februari 2022. Wat was ik trots! Zacht&Lief was nu officieel!  Met mijn KVK nummer en BTW nummer op zak kon ik verder. Zoals jullie hierboven al lazen is de technische kant van een webshop niet mijn sterkste kant. Ik besloot dan ook het maken van de site aan een professional over te laten. Ik ben een serieuze onderneemster en daar hoort een professionele site bij. 

Toen kwam het leukste gedeelte tot nu toe… de inkoop! Maar ook dat is af en toe vrij lastig. Zeker aangezien ik mij wil onderscheiden door enkel duurzame artikelen aan te bieden. Goede afkomst en mooie producten die duurzaam zijn, van biologisch katoen zijn gemaakt en het liefst beschikken over het GOTS keurmerk. Het aanbod is schaars helaas. Maar uiteindelijk is het mij toch gelukt om een fantastische voorraad bij elkaar te shoppen! 

Wil je meer weten over de verschillende stoffen of keurmerken? Stuur mij gerust een mailtje en ik zal je alles uitleggen.